Hlavní navigace

Amazon stále mlčí, ale prodeje Kindle 3 jsou prý rekordní

15. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kindle 3 je hitem a Amazon udělal (alespoň ve světě) pro rozvoj e-knih mnoho. Přesto pořád tajnůstkaří a konkrétní čísla nechce uvést. V pondělí se firma pochlubila, že v prvních 73 dnech toho čtvrtletí prodala „miliony“ čteček Kindle 3 a je to více než za celý loňský rok. Není divu, že vládne žebříčkům prodeje a v první pětce elektroniky na Amazon.com má hned tři zástupce.

Kindle DX Graphite – nejnovější model Amazonu, zdroj: Amazon

Jenže kolik jsou ty miliony? Loni se spekulovalo o jednom milionu prodaných zařízení, Apple letos v létě prodal přes 4 miliony iPadů. Srovnal Kindle 3 krok? Stejně tak je tajemstvím počet prodaných knih. Sice víme, že e-booků už prodává o téměř polovinu více než knih s pevnou vazbou, ale už neznáme poměr s rozšířenějšími paperbacky. Ani žádná absolutní čísla.

Spotřebitele nemusí zajímat statistiky, ale výsledný produkt. Jenže v době, kdy ještě pořád není jasné, jestli se ve čtečkách více uchytí tradiční displeje (LCD, OLED), nebo elektronický papír, by měl mít Amazon rozhodující roli. Bez konkrétních čísel se ale nehneme z místa.

Zdroj: Amazon