Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Architektura AMD Zen 2 má stále čtyřjádrové CCX. První vzorky běží na 1,4–2,0 GHz. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 27. 11. 2018 17:56

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    Když nechají počty jader stejné jako Intel, tak proti němu nebudou mít žádnou výhodu. No a pokud by k té cenové válce došlo, tak v takové situaci na tom budou ještě hůř. Vy v podstatě navrhujete, aby rezignovali na výkonnější segment toho mainstreamu, nechali Intel na pokoji a nepokoušeli se ho překonat. To ale přece nemůže být rozumná strategie.

    Důvod, proč byl Ryzen osmijádro, je stejný - aby měli někde výhodu proti Intelu. Bez výhody si nemůžou říct o vyšší cenu. A taky se ta 6c/8c CPU dobře prodávala, zvlášť když měl Intel jenom čtyřjádro. Takže tah to byl dobrý. A důležité je, že se to prodávalo v retailu, což byl trh, kde mělo AMD celkem otevřené dveře, kdežto do těm kancelářských sestav (OEM) naopak dost zavřené a prosazuje se mu tam hodně blbě. Takže byla IMHO rozumná strategie zajistit si nejdřív ten retail trh, kde měly dobré šance, a až potom jít na ten obtížnější (APU). Tahle situace IMHO trvá, takže bych strategii s Ryzenem 3000 neměnil (kdyby to bylo na mě, no...).