Hlavní navigace

Názor k článku Architektura AMD Zen 2 má stále čtyřjádrové CCX. První vzorky běží na 1,4–2,0 GHz od Radek Holeček - Jan Olšan:A proč by to, co získali, měli...

  • 28. 11. 2018 6:57

    Radek Holeček

    Jan Olšan:
    A proč by to, co získali, měli ztrácet, když nebudou zvyšovat počet jader a zůstanou na osmi? Naopak, když počet jader navýší, tak přijdou o ty prachy, které by získávali z těch levných procesorů. Myšlenka, že se AMD může chovat po vzoru Applu a uvádět každý rok lepší a zároveň dražší produkty v rámci jednoho segmentu, je dost divná. Naopak. Když uvedou šestnáctijádro, musela by jeho cena být podobná ceně stávajícího osmijádra, protože jinak budou prodeje tragické. A když by byla cena podobná současnému osmijádru, cena současného osmijádra a všech horších by musela jít dolů. A tím by šly dolů i zisky z těchto čipů.
    PetebLazar:
    No a právě proto, že se rozdíly HEDT a obyčejného desktopu stírají, je nelogické je stírat ještě víc.
    Zákazník, který si kupuje procesor za 5 tisíc, si procesor za 15 tisíc nekoupí, ani kdyby měl 4x víc jader. Tedy tím, že uděláte hodně jádrové běžné procáky, docílíte jen toho, že se vám ti samí zákazníci přelijou z HEDT do obyčejného desktopu, což nebude mít žádný finanční efekt, případně to bude mít negativní finanční efekt.