Hlavní navigace

Názor k článku AMD Brazos 2.0 a Trinity za dveřmi: nová generace APU nejen pro notebooky od návštěvník - Vyčerpávající to nebylo, napsat pár řádek textu mi...

  • 25. 4. 2012 0:23

    návštěvník (neregistrovaný)

    Vyčerpávající to nebylo, napsat pár řádek textu mi problém nedělá. A kdo očividně nepochopil o čem je reč jsi ty. Už v prvním příspevku jsem psal: "Jinak open source není zas taková výhra, jak se na první pohled muže zdát. V čem je to výhodnejší oproti closed source programům?". Na což mi bylo odpovězeno poučením o licencích, které je navíc nesmysl a také zmíněním existence OS rady (no o OS rade jsem slyšel prvně), jenž se stará o to, co kde kdo může dělat a kam se který open source projekt bude vyvíjet.  Navíc jsem ti v dalším príspevku vcelku jasně napsal, kdo spravuje daný software a že žádná OS rada zkrátka neexistuje. A jaká byla odpověď? "Mozzila foudnation a podobné ti nic neríká?" Hm? Tak kdo nechápe o čem je reč? Ale pošli mi link, kde Mozilla foundation píše něco o nějaké OS radě. Tímto ti taky odpovídám na to, kde jsi psal o tom, že se Mozilla foundation stará o open source. Ale beru, pamatovat si co jsi psal ve svém prvním příspěvku je asi nad tvoje síly.

    Na moje námitky o rychlosti oprav a snadnosti hledání chyb díky komunitě nebylo jakkoli reagováno, asi o tom na rootu nebylo video, tak v tom nebudu pokračovat.



    Jinak na wiki si o GPL vážne číst nemusím, ale tobě neuškodí si prečíst http://www.gnu.org/licenses/gpl-faq.html nebo sice už postarší, ale pořád platné pojednání zde http://lwn.net/Articles/61292/. Abych ti to usnadnil a mimochodem už jsem to opět jednou psal, pokud vydám jednu verzi software pod GPL, tak mi nic nebrání v další verzi z ní udelat closed source sw a zpoplatnit ji dle libosti, pokud v programu nepoužiji kód, jehož licence toto neumožňuje. Sice je to napsáno zjednodušeně, ale link na gpl jsem ti sem hodil tak mi v něm najdi část, kde se píše opak. No není to wiki, kterou mi tu pořád předhazuješ, ale co už.


    Najít příklad programu, který byl uzavřen jsem ti dal za domácí úkol, dělat jej za tebe nebudu. Navíc je docela úsměvný, že najednou chceš closed source kód uvolněný pod gpl. O tom jsem nikde nepsal. Psal  jsem, že jde kód uvolněný pod gpl uzavřít, což je rozdíl. A abych ti to ještě více přiblížil, uzavřením myslím i změnu licence, já tak nějak doufal že tohle pochopí i malé dítě, ale očividně je opak pravdou.


     


    Přít se v diskuzi je fajn, pokud ale oponent nemá pouze mlhavou představu o tématu, navíc cíleně nereaguje na určité části diskuze a pokud už se uráčí zareagovat tak je to docela mimo. No jsou i lepší věci na světě, s kterými jde ztrácet čas. Tímto pro mě tato "diskuze" končí, takže si sem klidně napiš nějakej blábol o tom, jak nic nevím a podobnej nesmysl.