Hlavní navigace

AMD Bulldozer opět odložen? O 2-3 měsíce!

1. 6. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nedávno jsme vám přinesli novinku AMD se bojí nových CPU Intel a plánuje další Bulldozery, která informuje o plánovaném vydání dalších modelů procesorů architektury AMD Bulldozer, jejichž datum vydání má být někdy v průběhu září tohoto roku. Podle všeho se však testovací kusy revize B1 potýkají s problémy ohledně výkonu, spotřeby a přetaktování.

AMD Bulldozer

AMD proto pracuje na revizi B2, která by měla výkon procesorů Zambezi vrátit na úroveň, kam byly původně mířeny. Původní zprávy mluvily také o nízkých frekvencích, které souvisí i s přetaktováním, to však dnes server AnandTech „vyvrátil“. Jak je vidět, informace se často rozcházejí a je tedy obtížné přijít na to, kdo má pravdu a v čem je vlastně onen hlavní problém. To však nemění nic na tom, že vydání procesorů architektury Bulldozer bylo opět odloženo, ale tentokrát o dva až tři měsíce. To znamená, že se Bulldozeru dočkáme nejdříve na konci července a snad nejpozději na konci srpna.

Pokud se jedná o pravdivou informaci, že již současná revize dosahuje relativně vysokých taktů, potom nastává otázka, proč tedy to odložení? Že by přílíš nízký výkon či enormně vysoká spotřeba? Těžko říct. Nezbývá, než si počkat na další informace, které se dostanou na veřejnost.

CS24

APU Llano však odloženo nebylo a můžete se těšit tedy alespoň na něj. Kromě toho byly včera oficiálně uvedeny nové devítkové čipové sady AMD a jimi osazené základní desky se již pomalu ale jistě dostávají do nabídek obchodů.

Zdroj: ComputerBase.de, AnandTech, XtremeSystems