Hlavní navigace

AMD: Bulldozer vyjde 19. …embra

24. 7. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

AMD zveřejnilo propagační video („cinematic trailer“) nazvané Operace Scorpius: Legenda o FX, podle platformy Scorpius, která obsahuje čipset AMD řady 900 a procesor s kódovým označením Zambezi, marketingově známý jako řada FX.

Video zobrazuje animované superhrdiny v červenobílých barvách (v čele s Ruby) v boji proti obézním špatňákům v barvě modré (tím AMD definitivně dává za pravdu šťouralům, kteří tvrdili, že pohřbeno mělo být raději logo zeleného šípu, než lépe vnímaná značka ATI). Ke konci videa AMD nostalgicky vzpomíná na doby, kdy Athlony FX byly nejvýkonnějšími procesory na trhu a snaží se nám podsunout, že její chystaná řada vyšší střední třídy na tuto tradici navazuje („jednou legenda, vždycky legenda“).

Ale to zřejmě nejzajímavější přichází hned v patnácté vteřině videa, kdy v levém dolním rohu obrazovky vidíme krabici s logem AMD, na níž je nápis „…ember 19th“ (začátek je mimo záběr). Čtenáři ze Slovenska už vědí, že na „ember“ končí pouze názvy tří měsíců a maďarské xenofobní pořekadlo. Procesory architektury Bulldozer tedy vyjdou 19. září, listopadu, nebo prosince.

Dobrou zprávou je, že indicie poukazují na vydání v září. Jednak to tvrdí server Clubic s odvoláním na své tajné zdroje, jednak úvodní obrázek videa (než jej spustíte) zobrazuje Ruby s procesorem AMD FX a Radeonem HD 6990. To znamená, že Radeony generace HD 7000 se vydání Bulldozeru nezúčastní, protože jejich vydání je plánováno na později (nejčastěji se hovoří o konci roku).

KL24

Reklama má také formu klasického komixu. Pokud chcete trochu lépe pochopit, co se v chaotickém videu vlastně děje, najdete jej zde: Operation Scorpius – The Legend of FX Returns

Zdroj: Clubic

Byl pro vás článek přínosný?