Hlavní navigace

AMD dává k Radeonům RX Vega 56/64 zadarmo dvě hry, Prey a nového Wolfensteina

25. 11. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Předvánoční nákupy by pomalu měly být v plném proudu a zdá se, že se také už do slušné míry uklidnila situace s nedostupností a vysokými cenami grafik Radeon. Snad během několika dní by se měly objevit dokonce i dlouho zpožděné nereferenční Radeony RX Vega. Z toho to vypadá, že AMD přestalo být zahlcené poptávkou po kartách na těžení a nabídka Radeonů by zase měla být přístupnější pro normálního hráče. Do takovéhoto spekulativního závěru totiž přesně zapadá, že firma nyní po delší době oznámila akci, kdy bude ke grafikám dávat zadarmo dvě hry. Během těžní mánie tyto nabídky měla spíš Nvidia, teď ale dostanou příležitost i příznivci „červeného tábora“.

Hry dostanou ti, kdo nyní koupí Radeon levnější RX Vega 56 nebo Radeon RX Vega 64 s plně aktivním čipem Vega 10, přičemž u toho AMD zvlášť zmiňuje, že se počítá jak vzduchová, tak vodní verze. K těmto dvěma modelům dává AMD hry Wolfenstein II: The New Colossus, což je čerstvý nový díl slavné FPS série (jehož engine id Tech 6 také architektuře Vega hodně „chutná“) a Prey, což je střílečka vydaná Bethesdou v květnu. Tato akce platí globálně, ale pokud náhodou bydlíte nebo kupujete hardware v Německu, Rakousku, Švýcarsku či Izraeli, platila by pro vás malá změna – Wolfenstein II je pro tyto země snad kvůli obsaženým nacistům nahrazen titulem Sniper Elite 4.

MMF24

Pro nás ovšem platí Wolfenstein II a Prey, přičemž je potvrzeno, že by se hry zadarmo měly dávat k Vegám i u nás. Jako obvykle ale bude akce probíhat formou kuponů či kódů přikládaných k nákupu, takže musíte grafiku pořizovat v některém z obchodů, který se do akce zapojuje a zkontrolovat si, jestli je kupon u zvoleného produktu uveden. Pro ČR by to měla být minimálně Alza.cz (u níž se nabídka v katalogu už objevila), na těchto akcích ale obyčejně spolupracují také Alfa.cz, CZC.cz a T. S.Bohemia, takže během pár dní by se asi kupony u karet Vega měly objevit i u nich.

wolfenstein-ii-new-colossus-prey-bundlePodle podmínek běží tato akce od včerejška (24. listopadu) a platit bude až do konce roku, do 31. prosince, pokud kódy dřív nedojdou (což se pokud si pamatuji obyčejně nestává). Získané kódy bude třeba do dvou měsíců od skončení, tedy do 28. února, uplatnit na webu AMD Rewards, po čemž dostanete mailem už kód pro dotyčnou distribuční platformu hry, např. Steam.