Hlavní navigace

AMD dává ke grafikám Radeon zadarmo dvě hry. Můžete si je sami vybrat ze čtyř nabízených

12. 6. 2024

Sdílet

AMD Radeon RX 7800 XT
Zdroj: AMD
Opět je tu možnost dostat při koupi nové grafiky novou hru zadarmo jako bonus, respektive tentokrát hned dvě.

Nedávno jsme si tu stěžovali, že už dlouho (od listopadu 2023) neproběhla akce s tzv. „bundlem“ hry zadarmo ke koupené grafické kartě, což jinak dříve AMD i Nvidia dělávaly i několikrát do roka. Suploval to jen Asus s nejnovějším dílem série Yakuza, což se ale týkalo jen karet vyráběných pouze touto firmou. Teď po delší době přichází opět akce na podporu prodejů grafik Radeon (které se zrovna v předchozím kvartálu dost zhoršily) od AMD a budou se s ním dát získat dokonce dvě hry.

AMD ohlásilo akci nazvanou „This is Why We Game“, která se specificky týká dvou grafik uvedených loni v létě, a to Radeonu RX 7800 XT a Radeonu RX 7700 XT založených na GPU Navi 32. Bohužel tedy budete mít smůlu, pokud jste se poohlíželi po některém jiném z modelů Radeon.

Na druhou stranu zase bude příděl her větší než obvyklá jedna. K oběma těmto grafikám AMD během této akce přihazuje dvě hry, přičemž si je můžete vybrat ze skupiny čtyř titulů, takže je větší šance, že ještě něco z toho nemáte ve sbírce, nebo dokonce už odehrané. Minimálně část těchto her už byla v některém z minulých bundlů.

Na výběr jsou hry Avatar: Frontiers of Pandora, dále vesmírné RPGčko Starfield od Bethesdy, Company of Heroes 3 a konečně hra Lies of P. Jak už bylo řečeno, kupující si mohou vybrat libovolné dvě položky z tohoto seznamu, ale je zde malá výjimka – v Japonsku bude bundle poskytovat jenom jednu hru (snad z nějakých smluvních důvodů). To se nás naštěstí netýká.

Bundle s vybranými dvěma hrami ze čtyř možných k Radeonům RX 7700 XT a RX 7800 XT

Bundle s vybranými dvěma hrami ze čtyř možných k Radeonům RX 7700 XT a RX 7800 XT

Autor: AMD, snímek Cnews

Akce už běží a potrvá až do 20. 7. letošního roku. Jako obvykle to bude fungovat formou kuponů, které vám prodejce přidá k objednávce, dnes asi obvykle elektronicky. To znamená, že musíte koupit u některého ze spolupracujících prodejců. U nás jsou to Alza, CZC.cz a TS Bohemia. Také si musíte hlídat, zda je kupon opravdu u nakupovaného předmětu napsaný, například rozbalené grafiky, které měl obchod v katalogu už před začátkem akce, obvykle nemají nárok.

Kupon je třeba uplatnit na webu AMD podle pokynů a je nutné to udělat do 17. 8., pak ztratí platnost. Výměnou už dostanete kódy na hry do jejich distribučních platforem. Je ale možné, že opět bude třeba spustit kontrolu, zda máte v počítači nainstalovanou grafiku, které se akce týká.

CS24

Uvidíme, zda na tuto akci nějak odpoví také Nvidia. Ta naposled dávala ke grafikám hru v říjnu 2023 (bylo to Alan Wake 2).

Zdroje: AMD (1, 2)

Byl pro vás článek přínosný?