Hlavní navigace

AMD Fiji XT: 120mm radiátor, backplate, podsvícené logo a krátké video

28. 5. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

O nové grafické kartě z dílen AMD, jež ponese jádro Fiji XT, jsme toho v posledních dnech slyšeli již mnoho. Poslední „únik“ pocházel z DICE a byly v něm k vidění především fotografie krátkého tištěného spoje a také informace o přítomnosti vodního chladiče na vrcholné specifikaci karet. Pár dní předtím se k nám zase doneslo štěbetání o tom, že karty s jádry Fiji a pamětmi HBM budou vyčleněny ze série karet a dostanou zvláštní označení, obdobně jako Titan u Nvidie. A ještě předtím nám AMD zveřejnilo několik oficiálních informací týkajících se HBM.

AMD Fiji XT

Poslední unik z trezoru neodhaluje příliš mnoho nových informací o mikročipech nové karty, ale odhaluje zase něco více o kartě. O chlazení by se měl starat AIO vodní okruh, který bude mít k dispozici 120mm radiátor s jedním ventilátorem s PWM. Napájení by zřejmě mělo být řešeno opět dvěma osmipiny, které lze spatřit na hřbetu karty.

 

Zvláštností této fotografie je však černé plechování karty, které na předešlých fotografiích bylo stříbrné (šedé). To je patrně způsobeno nevhodným osvětlením. Dále to vypadá, že logo Radeon bude mít podsvícení diodami a úplně vlevo, jak napovídá i popisek na kartě, se patrně ukrývá zmiňovaný radiátor.

AMD dále vypustilo několika vteřinové video, na němž předvádí detail karty a nechává nás v očekávání.

Zdroj: TechPowerUp, OCN Forums

Byl pro vás článek přínosný?