Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku AMD dál posiluje, v Q1 2018 mělo tržby 1,65 miliardy $. Díky kryptoměnám, ale i Ryzenům. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 26. 4. 2018 16:05

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    Ad ta "charita".
    Vždycky je to tak, že zisk je až potom, co se zaplatí náklady firmy. AMD má měsíční víceméně fixní náklady 400-500 milionů dolarů (podle toho, jak moc dávají na RD a marketing). Tyhle náklady jsou tam bez ohledu na to, kolik toho prodají, a část je rozepsaná na tu enterprise divizi. Takže ta marže produktů není tak mizerná, jak by se zdálo z toho malého zisku, jenom tržba celkem je akorát tak na to, aby vykryla tu fixní položku. Další prodeje nad tuhle míru už by začaly zisk víc zvyšovat, protože ta fixní část je už pokrytá a tím z nich jde celá marže na zisk.

    To je obecně celej důvod toho, proč mělo AMD doteď ztrátu a teď zisk. Jejich marže se zatím nezměnily nijak moc, jen o pár procentních bodů, ale objem prodejů se konečně dostal nad tu úroveň, kdy se jim pokrývají ty fixní náklady.