Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku AMD dál posiluje, v Q1 2018 mělo tržby 1,65 miliardy $. Díky kryptoměnám, ale i Ryzenům. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 26. 4. 2018 22:05

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    Co jsem se díval do přepisu konference (je to na Seeking Alpha), tak říkají, že určité způsoby mají. 1) s některýma velkýma zvířatama z těžby komunikujou přímo a mají určitou "viditelnost" do budoucích prodejů. 2) hodně grafik jde do OEM sestav, ne na volný trh, na to pozor. Ta nejistota o určení a vlastně taky ten nedostatek a vysoké ceny se týkají retail/DIY segmentu/trhu samostatných komponent, který je jen částí trhu GPU. 3) K tomu retailu, tam už je to fakt dost těžko poznatelný, ale asi se dá trochu odhadovat. Já bych osobně zkoušel třeba analyzovat stažení ovladačů. Jestli se něco dá vyvozovat z hashrate těch kryptosítí, to už je složitější, protože v tom můžou bejt ASICy a taky do toho trhu prodávala taky Nvidia (a čekal bych, že *hodně*).