Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Výsledky AMD za Q1: tržby zhoršené kvůli koronaviru, ale rekordní prodej v noteboocích. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 29. 4. 2020 8:34

    tynyt

    Ad servery: ono je to těžké. Nedávno jsme jich pár koupili, jenže s Intelem. A proč? Protože Dell není AMD vůbec schopen dodat, natož aby jej promoval. Další věc je odladěnost desky, idracu apod. Servery jsou poměrně drahé, důležité (výpadky se netolerují), je problém dostat rozdílné platformy do jednoho vcenteru a hlavně se pořizují typicky na 5 let. Takže je poměrně logické, že adopce bude trvat roky. Spíše si myslím, že AMD má šance u implementací na zelené louce, než u postupných upgradů.

    ad notebooky: s ohledem na to, že to je dnes klíčová platforma, je úspěch slibný, a to se neprojevily ještě R4000.

    ad Korona: zde je vliv zřejmý. Intel prodává firmám, které koronu (zatím) až tak neřeší, kdežto u AMD se dá čekat propad u soukromých spotřebitelů, kteří sedí doma a čekají krizi (a šetří). Uvidíme to asi dobře na statistikách onoho německého obchodu. Jen naše firma nakoupila v Q1 několik tisíc strojů - samozřejmě s Intelem. :-)