Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Výsledky AMD za Q1: tržby zhoršené kvůli koronaviru, ale rekordní prodej v noteboocích. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 29. 4. 2020 9:28

    tombomino

    Se servery mas pravdu. Dokud se jim nepodari presvedcit Dell, HP, Lenovo aby "30%" jejich nabidky bylo na bazi Epycu, tak se tam AMD moc nepohne. Zacinam si pomalu myslet, ze je to mozna i vzhledem k obchodnim moznostem Intelu, trochu nad jejich sily to protlacit.
    Obchodni pruser AMD zustavaji grafiky. Problem jak v Retail, tak OEM noteboocich je stale AMD graficka divize. Retail pro AMD obstarava low end Polarisu a 5700XT. 5600XT je nacenena blbe, 5500XT se nevyplati vzhledem k Polarce a nic vic AMD nema. Jako by Navi snad prodavat nechtelo a cekalo na RDNA2.
    Notebookovy OEM je na tom uplne blbe, Z kvadra 5300-5500-5600-5700M je k videni jen 5500M a to drtivou vetsinou jen u Applu. Zbytek chipu jako by nebyl i presto, ze AMD ma po dlouhe dobe podobne vykone (treba trochu slabsi) a efektivni chipy jako NV. Tenhle stav dost dobre nechapu. Jestli jsou zatim tlaky NV a nebo neschopnost AMD dodat chipy.