Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku AMD mělo v Q2 2020 tržby 1,93 miliardy $. Letos možná 9 miliard, 10 % serverů dosaženo. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 29. 7. 2020 10:31

    Radek Holeček

    Pár poznámek a vytáhnutých střípků:
    1) Výsledky grafická divize (byť to tak oficiálně rozdělené nemají) jsou naprosté fiasko. Přes několik nových 7nm produktů meziroční pokles, který navíc zmírnily jen nové dodávky mobilních grafik pro Apple, tedy to, s čím do budoucna nelze moc počítat.
    2) Pokles v desktopových čipech dává odpověď, proč se AMD nehrne do Zen 3 a preferuje úplně jiné produkty. Trh s těmito čipy klesá a klesá rychleji, než firma stačí ubírat Intelu.
    3) Na otázku, co bude činit tak velký nárůst obratu v 3. čtvrtletí odpověděla Lisa, že z větší části konzole.
    4) Na otázku, jak využije AMD odklad pokročilých procesů od Intelu, jsme se dozvěděli, že AMD očekává další 3 až 4 roky růst větší, než 20 % ročně. A také, že nebude navyšovat investice víc, než bylo v plánu, a že by chtěli, aby investice rostly pomaleji, než příjmy (procentuálně).
    5) Předchozí bod souvisí pravděpodobně s tím, že zmínili, že jsou limitováni výrobními kapacitami (s čímž jejich investice nic udělat nemohou).
    6) U Zen 3 je nejzajímavější, že zatímco ve slajdu o datacentrech píší, že Epyc Zen 3: On track to begin shipping... in late 2020, tak ve slajdu o spotřebitelských CPU píší: On track to launch “Zen 3“ CPUs... in late 2020.