Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku AMD mělo v Q2 2020 tržby 1,93 miliardy $. Letos možná 9 miliard, 10 % serverů dosaženo. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 29. 7. 2020 12:05

    Radek Holeček

    1) Já jsem neřekl, že grafická divize AMD není prioritní. Spíše bych to viděl naopak podle počtu typů křemíků, které už na 7nm technologii navrhli a vyráběli/vyrábějí. Jen se jí (zatím) prostě nedaří, byť prostor dostává docela velký.
    2) AMD říká, že ji prodeje desktopových čipů klesají. Ale tynyt má jasno. Oni neklesají, ale naopak rostou.
    3) Je to logický předpoklad, ale znamená to, že ten velký růst není systémový, tedy není to zvedání základu, ale je to jen výkyv, který se v budoucnu nebude opakovat.
    4) Ale to právě je důkaz, že s tím ten Intel nemá nic společného. Růstu AMD nebrání Intel, ale (aktuálně a v nejbližších těch 3 až 4 letech o kterých Lisa mluví) hlavně růst kapacit TSMC.
    5) a) Zen 3 na 7EUV vyráběn není. A Zen 4 bude (to včera výslovně řekli) na 5nm procesu. Co se tedy podle vás vyrábí či bude vyrábět na 7EUV procesu?
    5) b) Nezvětšující se investice spíše vypadají na to, že AMD nemá ambice vtrhnout (v horizontu příštích let) do jiných segmentů IT trhu, než v kterých aktuálně působí.