Hlavní navigace

Názor k článku AMD mělo v Q2 2020 tržby 1,93 miliardy $. Letos možná 9 miliard, 10 % serverů dosaženo od Radek Holeček - 1) I tři křemíky (navíc násobně větší) je...

  • 29. 7. 2020 18:54

    Radek Holeček

    1) I tři křemíky (navíc násobně větší) je víc, než dva procesorové křemíky (74 mm2 čiplet do Ryzenů a 156 mm2 Renoir). Prostě grafická divize dostala šanci a zatím ji nevyužila.
    2) Pořád nechápete, že je úplně nepodstatné, kolik procesorů prodal jeden německý eshop? Podstatné je, že AMD říká (ne já, ale Lisa), že počet prodaných desktopových čipů klesl.
    3) Nikde snad netvrdím, že je to špatné. Jen trochu krotím nadšení těch, co si myslí, že AMD poroste o třetinu každé čtvrtletí.
    4) Větší kravinu, než že Intel v dobách Bulldozeru neinvestoval, jste vyplodit nemohl. K vaší smůle jsou údaje k dispozici (intc.com). Když tam nahlídnete, zjistíte, že investoval víc než dneska. Ale chápu, vy nejste schopen se oprostit od faktu, že Intel nerovná se desktopové čipy. A že třeba v serverových čipech v té době byl každoročně obrovský pokrok, stejně jako třeba v notebookových čipech. A že rychlé střídání výrobních procesů sebou neslo náklady na stále nové a nové návrhy čipů, byť měly třeba stále stejný počet jader jako v desktopu.
    5a) To uvidíte možná tak vy, protože my ostatní už zaregistrovali, že AMD řeklo, že to N7+ není. Zbývá tedy N7P.
    5b) A zase. Já netvrdil, že mají přidávat další segmenty. Já jen napsal, že podle té výše investic nic takového nechystají. A že nevíte jaké, je dost smutné. Stačí se podívat na to, co vyrábí Intel, nVidia nebo další desítky firem z IT.
    Dobře rozjeté notebooky a servery mají, a mají velkou šanci v těchto segmentech růst o desítky procent ročně.