Hlavní navigace

Názor k článku AMD v Q3 2018 zklamalo očekávání s tržbou 1,65 miliardy. Akcie strmě padají od Radek Holeček - Opět musím pochválit pěkně zpracovaný článek, včetně části...

  • 25. 10. 2018 6:54

    Radek Holeček

    Opět musím pochválit pěkně zpracovaný článek, včetně části pojednávající o aktuálním dění na akciovém trhu. Na obranu AMD musím podotknout, že včera to byl na amerických trzích masakr. Klesalo prakticky všechno, nejen technologické firmy.
    Finanční výsledky sice nedopadly nejlépe, ale zisk se udržel nad 100 miliony, postupně se jim daří snižovat zadlužení, mírně rostou proinvestované peníze, odhadovaný mezikvartální pokles pro 4Q je výrazně menší, než vloni, navíc poté, co teď odhad nadstřelili a málem se ani nevešli do tolerance, tak u odhadu na 4Q jsou raději výrazně pesimističtější, takže ho pravděpodobně překonají.
    Z mého pohledu se AMD stabilizovalo, což je pozitivní. Pobláznění investoři, kteří za pár měsíců vyhnali cenu akcií na trojnásobek, dostali přes prsty, což je taky pozitivní. Letošní rok bude první za dlouhá léta, kdy se o společnosti nechá napsat, že prosperuje. A příští rok musí vidět pozitivně i zarytý pesimista. Letos proinvestované peníze by měly přinést nové produkty, nové produkty by měly přinést větší prodeje a větší prodeje přinesou pravděpodobně i větší zisk.