Hlavní navigace

Názor k článku AMD v Q3 2018 zklamalo očekávání s tržbou 1,65 miliardy. Akcie strmě padají od Gildor - S oběma příspěvky souhlasím. Jen bych měl poznámku,...

  • 25. 10. 2018 8:48

    Gildor

    S oběma příspěvky souhlasím.

    Jen bych měl poznámku, že AMD se dostalo do černých čísel dříve díky těžební horečce (té první, v květnu-srpnu 2017), kdy tam byl zisk v kvartále, kdy to ještě ani AMD nečekalo. A těžba to držela nahoře dokud se opravdu pořádně nechytily prodeje Ryzenů.

    Každopádně zisk letos v Q3, kdy těžební horečka opadla až do očekávané kocoviny s přebytkem grafik na trhu, tak to značí opravdu velmi zdravý finanční stav AMD konečně a hlavně to, že se Ryzeny chytly natolik, že dokážou firmu podržet.

    Pokud příští rok nepřijde Intel se zázrakem na 10nm a nečekaně úžasným Ice Lakem, tak Ryzeny půjdou dál nahoru, jak je bude pořád více příjmat OEM sektor, takže to by mělo být dobré.

    Na druhou stranu AMD by zas potřebovalo zázrak na poli GPU, aby je to tam vrátilo na špičku, ale to by pak znamenalo nepochybně další výrazný růst obratu i zisku a možnost velkých investic, tak kéž by.