Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku AMD v Q3 2018 zklamalo očekávání s tržbou 1,65 miliardy. Akcie strmě padají. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 25. 10. 2018 9:17

    hnizdo (neregistrovaný)

    Vse ok krome jedne veci. Kdy skoncily nakupy gpu pro tezebni horecku? Management uz musel vedet, ze v tuhle dobu uz bude kyvadlo prodeju na druhe strane. Tim lze oduvodnit nizsi prodeje gpu, ale v zadnem pripade hranicni odchylku v prognoze. Podobne problemy treba nvidia nemela.

    https://www.svethardware.cz/nvidia-zverejnila-financni-vysledky-trzby-sly-dolu-ale-kondice-je-dobra/47328


    "Co se týče herního trhu, zmíněn byl meziroční růst tržeb o 52 procent, a to na 1,8 miliardy. Z toho však vyplývá, že konec druhé vlny těžby kryptoměn na grafických kartách nezpůsobil NVIDII žádné výrazné problémy (i když by výsledky samozřejmě mohly být lepší, kdyby těžba přetrvala), protože po mírném poklesu se tržby v tomto segmentu naopak zvýšily, takže co způsobilo, že celkové tržby šly dolů? Evidentně za to může OEM & IP, kde byl zaznamenán výrazný výkyv nahoru a pak zase dolů. "

    Imho se ukazuje to co rikam od zacatku - retail to nespasi. Je nutne zaujmout OEM trh. Predevsim dlouhodobou stabilitou dodavek a podporou. Dobrej produkt je podminka nutna, v zadnem pripade dostacujici.