Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku AMD v Q3 2018 zklamalo očekávání s tržbou 1,65 miliardy. Akcie strmě padají. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 25. 10. 2018 16:16

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    Hmm, tak oficiálně z konferenčního hovoru, prodeje GPU pro koncový trh (nás) byly nižší, než s čím počítala prognóza, takže ten výpadek proti středu odhadu 1.7 miliardy by aspoň být způsobený tím. Udělalo to zdá se výpadek až 100 milonů dolarů ("at the CG segment as a segment, we're down about $150 million here in the third quarter. We had expected the segment to be down but we probably expected it to be down about $50 million or so")

    Důvod je uveden, že se vytvořily v prodejní síti vysoké objemy zásob po tom, co opadly zájem o těžbu. Za tím by asi mohlo stát podcenění toho, kolik GPU prodávaných v běžném prodeji šlo na těžení.

    "Channel GPU sales came in lower-than-expected based on excess channel inventory levels caused by the decline in blockchain-related demand that was so strong earlier in the year."
    "In the Graphics business, we had our OEM and datacenter compute business performing well, but we did see the softness in the channel that was larger than we expected."