Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku AMD překvapilo, v Q3 tržby 2,8 miliardy $. Za celý rok může přesáhnout 9,5 miliardy. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 29. 10. 2020 9:21

    Radek Holeček

    Já bych si pro změnu tipnul, že ten růst proti odhadu bude hlavně v segmentu notebooků a to jejich 12/14nm variant.
    A měl bych pro to dva důvody:
    1) Jestliže Intel prodal mezikvartálně o 19 % notebookových čipů víc, značí to extrémní poptávku v tomhle segmentu, která se určitě musela projevit i u AMD.
    2) Vzhledem k tomu, že výroba čipů trvá víc než dva měsíce, které uplynuly mezi tím zveřejněným odhadem na konci července a koncem čtvrtletí v září, muselo být to navýšení tržeb realizováno ze zásob. A je předpoklad, že zásoby bude mít firma spíše těch starších čipů, než těch 7nm, kde naráží na výrobní kapacity.
    Je pravda, že nejvíce mezikvartálně rostl segment Enterprise, Embedded and Semi-Custom, ale tam se prudký nárůst očekával, právě s ohledem na nástup konzolových čipů. Ale ten Computing and Graphics vyrostl taky slušně a to přesto, že grafiky šly dolů.