Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku AMD překvapilo, v Q3 tržby 2,8 miliardy $. Za celý rok může přesáhnout 9,5 miliardy. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 29. 10. 2020 11:46

    mikymauz

    Tak potřebují vydělávat - vývoj Zenu3, jeho následníků a nové rdna2 a její následníci něco stojí a asi to nebude méně, ale stále více. Kapacita 7nm TSMC stále nebude žádná velká sláva (s ohledem na zájem), tak AMD asi musí dobře vážit, co vyrábět a prodávat. Zen2 pro desktop a noťase evidentně jedou a prodávají se výborně, navíc dost kapacity požerou APU pro konzole (které se dle 3Q výsledků významně podíleli na obratu) a otázka je, na jak dlouho to bude. To nacenění Zenu3/rdna2 prostě může, kromě vyššího sebevědomí, být odrazem i jisté regulace zájmu o koupi nových produktů, než se třeba uvolní kapacita výroby (po APU). V podstatě nic netratí - starší produkty pořád jedou a předpokládám nějaký čas ještě pojedou, a pokud zájem o nákup nových produktů i přes vyšší cenu bude takový jako u Nvidie, nebudou muset ceny korigovat. Prostě spekulace - uvidíme, jak to bude s reálnou dostupností Zenu3/rdna2.