Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Výsledky AMD: Q4 nesplnilo očekávání, velmi slabé Q1. Za rok 2018 utržilo 6,5 miliardy $. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 30. 1. 2019 14:39

    Radek Holeček

    Vy trošku zaměňujete princip a realitu. Princip je vymyšlený dobře. Budou vyrábět na levném procesu tu část, u které není potřeba nějaký závratný výkon a na dražším procesu pak tu část, která je výkonově kritická. Problémem je ale realita. A realita říká, že osmijádrový procesor vyrobený tímto způsobem zabírá 133 mm2 na levném procesu a 78 mm2 na drahém procesu. A tímhle dosud nevydaným chtějí konkurovat soupeři, který totéž vyrábí na cca 126 mm2 (174 mm2 - část, co zabírá integrovaná grafika) na starém procesu.
    Až tohle pochopíte, možná pochopíte, proč ty finanční výsledky AMD jsou stále nic moc, zatímco konkurence, která by měla být pod tlakem, když už skoro dva roky je drcena výrazně levnějšími Ryzeny, je vysmátá a trhá jeden rekord zisku za druhým.