Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Výsledky AMD: Q4 nesplnilo očekávání, velmi slabé Q1. Za rok 2018 utržilo 6,5 miliardy $. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 1. 2. 2019 16:43

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    Vyšlo to hůř, než se čekalo, to je fatk. Proč šly akcie nahoru, je otázka. Co by jim mohlo pomoct, je 1) ta prognóza celoročního růstu. 2) AMD kleslo když Nvidia den předtím oznámila to manko půl miliardy v tržbách. Tj. v tu chvíli se asi začalo panikařit a lidi čekali, že nějakej podobnej průšvih nastane u AMD a pak se jim zdálo těch 1,2 miliardy za Q1 ještě ne tak zlých (což teda nesouhlasím, snad jen jeslti je to jednorázově kvůli GPU...). 3) Silný optimismus kvůli Zen2, ke kterému se vrátili po chvíli nejistoty z těch výsledků Nvidie...
    Akcie AMD je dost nevyzpytatelná, takže určitě bych netvrdil, že to musí o něčem svědčit - v roce 2017 a 2018 několikrát padali z 14-15 $ na 9-10 $, například. Prostě tehdy byla nálada skeptická a teď zase optimistická, přitom reálná trajektorie a strategie firmy zůstává vesměs stejná. (Vlastně - investoři AMD nevěřili když Radeonům pomáhalo krypto, teď když je kocovina a těžba je mrtvá, tak paradoxně růžový brejle :)