Hlavní navigace

AMD Fusion na mini-ITX desce, tentokrát v podání Asusu

6. 1. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Včera jsme vám představili Gigabyte E350N-USB3, základní desku formátu mini-ITX s procesorem (tedy pardon, APU) AMD E-350 (Zacate). Dnes si něco povíme o motherboardu se stejným základem, avšak z dílny firmy Asus: E35MI-I Deluxe. Parametry procesoru (dvoujádro architektury Bobcat na 1,6 GHz), integrovaného grafického jádra (Radeon HD 6310 s 80 stream procesory) a čipsetu („Hudson M1“) zůstávají stejné, Asus ale desku vybavil pasivním chladičem a několika příjemnými funkcemi navíc.


Těmi mám na mysli zejména bezdrátový adaptér, který podporuje Wi-Fi 802.11n a Bluetooth, a velkorysý počet USB portů (celkem čtyři verze 3.0 a osm 2.0, z toho dva a čtyři jsou vyústěny na zadním panelu). USB portům a chladiči musely bohužel ustoupit 3,5mm jacky integrovaného zvukového kodeku (Realtek ALC892), takže analogově lze zapojit jen šest reproduktorů (pořád je ale k dispozici digiální S/PDIF výstup).

Integrované grafické jádro má vyvedeny výstupy HDMI 1.3b a dual-link DVI, 15pinový VGA D-Sub lze získat pouze pomocí redukce. Na zadním panelu najdete ještě RJ45 port gigabitového Ethernetu a jeden konektor eSATA podporující rychlost 6 Gb/s, stejně jako pět SATA portů na desce. Na závěr jsem si nechal třešničku na dortu v podobě funkce automatického přetaktování, kterou Asus nazývá TurboKey II (zapíná se jumperem na horním okraji desky).

CS24


Zatím není známo, kdy a za jakou cenu se deska dostane do obchodů. Jak připomíná server bit-tech.net, na fotografii ještě nemusí být její konečná podoba. Jelikož se jedná o verzi Deluxe, dá se předpokládat, že v nabídce bude i hůře vybavená varianta; kandidáty na odstřel jsou Wi-Fi, Bluetooth a piny pro vyvedení USB 3.0 portů na přední stranu skříně.

Zdroj (a další fotografie): bit-tech.net