Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku AMD k Ryzenu: proč jsou vysoké teploty a jak to vypadá s výkonem SMT a Windows 10. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 15. 3. 2017 14:47

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    @Hnizdo
    Nevíme, jak dlouho se na té opravě pracovalo. První vzorky byly dostupné nejpozději v červnu-červenci, tj, v té době nebo krátce na to už se o tom mohlo vědět pokud to nebyla hodně vzácná chyba a mohly začít práce na té opravné revizi. Že se o tom Hnizdo a Olšan dozvěděli až v prosinci, neznamená, že ta věc do té doby neexistovala. Ten křemík dokonce už mohl existovat v tom prosinci, jenom ještě nebyl "na černém trhu" a tedy dostupný těm Canardům.

    Jinak pochybuju, že by ten problém zamezoval dosáhnout vyšší frekvence, na to jsou většinou jiné a složitější faktory. Bug se většinou projevuje nestabilitou, zamrznutím, obecně se tomu říká "unpredictable behavior" - prostě to neudělá, co má, a OS nebo hardware spadne, zamrzne nebo udělá nějakou záludnou chybu.