Hlavní navigace

AMD nabízí v balíku Never Settle Forever novou hru zdarma: Saints Row IV

12. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před necelým měsícem AMD rozjelo přibalování her ke grafickým kartám – na které jsme si už u této firmy docela zvykli – v nové podobě. V balíku Never Settle Forever už nenabízí ke kartám nějaké konkrétní tituly, nýbrž dává kupujícím možnost výběru jedné až tří her ze sady čítající několik možností. Nová promoakce ale měla i stinné stránky – v tomto katalogu totiž byly zahrnuty jen tituly, které již AMD dříve nabízelo v rámci předchozích programů. Zejména starší tituly tak hráč klidně mohl mít všechny „odbyté“. V tomto ohledu ale dochází k částečné nápravě – společnost totiž do nabídky zařazuje novou hru, zatím „neopotřebovanou“.

Pokud budete chtít, můžete za aktualizací bundlu vidět tlak Nvidie. Odvěký konkurent ATi a poté AMD totiž od 30. srpna (augusta) naděluje poměrně atraktivní hru Batman: Arkham Origins (detaily naleznete zde), čímž se obrazně řečeno zase ocitlo na tahu AMD. Jeho reakcí je tedy zařazení nového titulu, kterým se stala hra Saints Row IV. Čistě podle čísel se nejedná vůbec o maličkost – toto dílo byla vydáno teprve 20. srpna (august) a na pultech českých obchodů je lze sehnat za sumu okolo tisícovky. Vzhledem k čerstvosti by tedy asi momentálně mělo jít mezi tituly obsažené v Never Settle Forever o nejatraktivnější kousek.

Saints Row IV

Malá vada na kráse se nicméně vyskytla: Saints Row IV vám AMD nabídne ke stažení jen tehdy, když si koupíte kartu Radeon HD 7950 nebo HD 7970. V nabídce je totiž jen v rámci „zlatého“ bonusu. To se teoreticky může časem změnit, prozatím je ale situace taková, že oba nižší stupně bonusů (pro karty Radeon HD 7870 a levnější) ostrouhají.

 

Pozitivní je naopak fakt, že nová hra byla do zlaté nabídky přidána, aniž by jiný titul nahradila. Původně se očekávalo, že novinky budou v systému vytěsňovat starší tituly, v tomto případě tomu tak ale není. Se Saints Row IV se tak katalog zlatého bonusu (za nějž si můžete vybrat trojici her) rozrostl na jedenáct titulů.

Lze asi také čekat, že zlatý bonus se bude vztahovat i na novou highendovou kartu založenou na čipu Hawaii, která by měla na trh dorazit v říjnu (októbri). Přidání Saints Row IV tak asi má rovnou podpořit i prodeje nové generace grafik.

MMF24

Zdroj: AnandTech, AMD