Hlavní navigace

AMD Phenom II X4 960T nebude: obava z odemykání

13. 5. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

O šestijádru z dílen AMD jste před časem mohli číst recenzi na našem serveru, podle původních zpráv jsme se měli dočkat i nepovedených čtyřjader na jeho bázi (tj. se zamčenými dvěma jádry). Tuhle strategii provozuje AMD již nějaký ten pátek u svých tříjader a dvoujader (zamknutím jednoho/dvou jader), avšak po chuti jí rozhodně není iniciativa výrobců desek co se odemykýní těchto (často defektních) částí týče.

AMD Phenom II X4 960T mohl být výbornou koupí: uživatelé zase tak moc šestijádro nepotřebují, kdyby se jim však naskytla příležitost koupit levně čtyřjádro s potenciální úpravou na šestijádro, jistě by neváhali. To by pochopitelně nebylo dobré pro ryzí Thuban šestijádra a tak se AMD raději rozhodlo takový procesor nevydávat – dočkají se jej pouze OEM výrobci, a to navíc v omezeném množství (navíc se dá očekávat, že dodání bude AMD podmiňovat neužitím základní desky, která odemknutí umožňuje).

Na jednu stranu je takové rozhodnutí zcela logické a dalo se očekávat, otázkou zůstává, jestli AMD nebude nakonec donuceno k tomuto kroku kvůli nezájmu OEM partnerů. Jak známo, OEM trh není tak široký, přesná čísla o nepovedených šestijádrových Thubanech však naneštěstí nemáme a tak je utvoření si přesného obrázku o situaci oříškem.

MMF24

Aktualizováno! Podle zdrojů blízkých Fudzille nebylo uvedení tohoto procesoru zcela zrušeno, nýbrž pravděpodobně pouze odloženo na neurčito. Je zde tedy velká šance, že se jej dočkáme, datum uvedení je však ve hvězdách. 

Zdroj: Legit Reviews, Fudzilla

Autor článku