Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku AMD prý zase nebude mít highendové Radeony. 7nm GPU Navi má být jen pro mainstream. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 12. 4. 2018 22:01

    RedMaX

    Jestli AMD nema na highend NVidie, tak si myslim, ze se zase tak moc nedeje, pokud si to prizna. Tady nastal v minulosti obrovskej problem, ze AMD nejprve nedokazala konkurovat ani mainstreamu konkurence, protoze na trhu byly GTX1070 a GTX1060 driv a jeste se na ne RX480 absolutne nechytal. Az postupem doby, kdy AMD o malinko vylepsila vykon a take se ukazaly nejake DX12 hry, tak se ten prumer zlepsil a RX580 uz je aspon k te GTX1060/6 konkurencni.

    Podobne o dva roky pozdeji vydana Vega je zase konkurent mainstreamu, ale AMD to prezentovala jako konkurenta highendu a jeste nasadila nerealne ceny.

    Takze ano, pokud si AMD prizna, ze vic nez mainstream neumi a pokud dokaze konkurovat vyssimu mainstreamu, to jest nekde okolo 13.000Kc, tak myslim, ze se s tim da pracovat a ze porad mohou byt uspesni. Ovsem pokud nedokazi vic nez konkurovat kartam NVidie za 8.000Kc, tak to je proste slabe, to to pomalu muzou zabalit bohuzel.