Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku AMD prý zase nebude mít highendové Radeony. 7nm GPU Navi má být jen pro mainstream. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 13. 4. 2018 23:55

    PetebLazar

    Myslím si, že AMD zaútočí na tržní podíl Nvidie zespodu v oblasti notebooků a zvrchu skrze VR. Trh PC stagnuje(klesá) v desktopu možná víc než v ntb. Pro úspěšný útok AMD potřebuje dostatečně výkonné (1080p/1440p zvládající) úsporné GPU. Což by asi mohlo být Navi na 7nm.

    V oblasti desktopu může jít cestou dvou NAVI na GK dle potřeby klidně i v režimu CF/VR (pokud se MCM ukáže nereálné). Nároky VR v blízké budoucnosti asi moc nepřesáhnou potřeby nedávno uvedeného HTC Vive Pro (2880x1600) , což je pixelově jen o málo více než 2x FullHD (pro dvě GPU výkonově blízké Vega asi i při 90FPS+).

    Nepřeceňoval bych význam HighEndu. Je to určitě otázka prestiže, ale asi již ne obratu. Dle HW statistik má GTX 1080Ti cca 0,75% hráčů (UHD monitor 0,71%).