Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku AMD prý chystá rovnou tři GPU s architekturou RDNA 2: velikosti čipů unikly. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 30. 4. 2020 14:41

    Radek Holeček

    gogo1963:
    Já pořád nechápu, co je na tom s nVidií těžkého. To, že AMD není schopno zprovoznit čipletovou architekturu u grafiky, snad není problém nVidie. To, že AMD není schopno nasadit cenu svých produktů tak, aby se prodávaly, snad opět není problém nVidie. To, že AMD uvádí jeden 7nm za druhým, snad taky není problém nVidie.
    Já AMDčku nevyčítám, že nekonkuruje nVidii všude. Já jim vyčítám, že uvádí jeden čip za druhým na moderním, leč drahém procesu, ale nakonec je neprodávají. A ještě bych chápal, kdyby ty čipy něco přinášely, ale ony ve skutečnosti nepřináší vůbec nic. Návrh každého spolyka 100+ milionů dolarů a ve výsledku se pravděpodobně ani nezaplatí, natož aby něco vydělal. A za tohle všechno opravdu nemůže nVidia. Proč AMD ten čip neudělá jeden a nezačne ho agresivně tlačit na trh? Proč u CPU udělají jeden čip, který tlačí všude (a evidentně si uvědomují, jaké výhody to přináší), ale u GPU chrlí hafo různých čipů, které se ve výsledku zas tak neliší? Opravdu je to proto, že je to s nVidií těžké?