Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku První Radeon generace Navi: 2560 shaderů, čip Navi 12? Architektura prý bude nová. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 12. 11. 2018 10:20

    tynyt

    Takže myslíš, že AMD nic poslední dva roky na poli grafik nedělalo? :-)
    Neříkám, že to není možné, jen mi to připadne jako těžce nepravděpodobné v situaci, kdy oni sami vidí, jaké chyby udělali zejména s Vegou (Polaris naopak považuju za docela úspěšný produkt).

    Jak je patrno, i s minimem úsilí jde i ze stávající technologie vykřesat vyšší výkon jako v případě RX590, pouze prostým zmenšením. Tak v případě "nové Veky" bych očekával přinejmenším opravení všech nefunkčních částí a technologií čipu, stejně jako prostou ekonomickou úvahu na téma HBM/GDDR - zejména v situaci, kdy nejvyšší modely nedosáhnou na výkon konkurence v tom nejprodávanějším segmentu, tj. herních kartách.

    A protože je u AMD v poslední době nezvyklé ticho, čekal bych, že i na poli grafik se spíše chystá ofenziva jako tomu je na poli CPU, kde se zjevně kutilo docela hodně, a přesto se jim to podařilo ututlat. Docela bych řekl, že se jim marketingově začíná dařit, prezentace nového Epycu byla docela nečekaná bomba.