Hlavní navigace

Názor k článku 7nm Radeony Navi vyjdou v Q3 2019. Jsou levnější než Radeon VII, ray tracing je otázka od JirkaK - Právě že RTX není JEN implementace DXR. Je...

  • 3. 5. 2019 12:05

    JirkaK

    Právě že RTX není JEN implementace DXR. Je to jeho nástavba, stejně jako ty Game Works jsou násstavbou DX a třeba pro ty HFTS je dokonce potřeba HW podpora.

    Tady jde vidět skvělý NVIDIA marketing. Hernímu raytracingu lidi říkají RTX, přitom RTX je proprietární (a jistě patříčně opatentovaná) záležitost NV.

    AMD asi nebude chtít platit za patenty/licence na RTX a budou se snažit o vlastní implementaci a tím nemyslím o implementaci DXR, která je jen otázka driveru, ale právě něčím navíc v podobě nějakých extra featur, které DXR posunou výše, tak jak to dělá třeba NVIDIA s tím RTX.

    AMD fans by měli být první kdo mají na AMD kartách chtít DXR. Hodně se prsili a utahovali si z konkurence, že nemá plnou podporu DX12 (tzn. všechny volitelné features), a DXR je právě jedna taková featura DX12. Navíc stejnou příměrou by měli AMD ukamenovat, protože pro DXR nemají HW implementaci a mohou to pustit jen na úrovni SW, tedy driveru, přesně jako bylo v případě Maxwelu a Async Compute, který ve finále řadil ty async požadavky do standardní fronty.