Hlavní navigace

Názor k článku AMD uvádí levné Navi pro FullHD: Radeon RX 5500 XT má výkon okolo GTX 1650 Super od tynyt - Stojí stejně proto, že jedna karta je výprodej...

  • 13. 12. 2019 8:20

    tynyt

    Stojí stejně proto, že jedna karta je výprodej 4 roky starého produktu (já jsem RX480 8GB kupoval za skoro 9 tisíc), druhá je lowend nové řady. Na jaře už Polarisy budou IMHO vyprodané. Jejich cena je nízká proto, že jejich vývoj a výroba se po těch letech už dávno zaplatila.

    A kdo tady používá demagogii? Ty jsi jeden z těch, kdo opakovaně kritizoval Polaris za vysokou spotřebu, a nyní, když je v nabídce v tomto ohledu lepší řešení, tak zase Polaris byl ten lepší, protože je levnější? V ceně okolo 9 tisíc (co stály první lepší Polarisy) je nyní 5700, takže jak správně připomíná Tombomino, na náhradu v produktovém portfoliu čekáme v podobě RX5600. Ono to totiž dá rozum: kdo má Polaris a chce upgradovat, tak nebude kupovat stejný výkon za menší peníze (když nároky her rostou), ale počká si na další model v produktové hierarchii za obdobnou cenu. S RX480 si RX580/590 kupovat nebudu a nekoupím si ani RX5500XT, protože výkonově si nepolepším a naopak vyměním starý midrange za nový lowend (uzší sběrnice, atd). Nákup nvidie s jejími neustále rozbitými ovladači nepřipadá u mě v úvahu, byť jsem v tomto ohledu asi minorita.