Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku AMD ukázalo referenční Radeon RX 6000: chladič s třemi větráky, je k vidění ve Fortnite. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 15. 9. 2020 16:24

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    Podle mě to teda je hlavně clickbait/senzacionalismus a honění ega. Kritizujou AMD za to oznámení termínů odhalení Zenu 3 a RDNA2, který zrovna bylo úplně čistý (a měli tam míň hype než Nvidia ve svojí verzi téhož s tím videem se supernovou).
    IMHO prostě youtubeři věděj, že mezi lidam žije to klišé, jak je AMD strašný a marketing "cringe", tak prostě udělali videjko, který to těmhle lidem zase zopakuje. Protože lidi mají samozřejmě nejradši to, když jim někdo potvrzuje jejich existující názory. Že je to teď reakce na událost, kna kterou to vůbec nesedí, to nevadí. IMHO ani to Fortnite není nic kritizovatelnýho - proč je to jako špatně? Holt marketingový legrácky. Na nikoho to neútočí, akorát to nějak zmiňuje nebo ukazuje ty karty. Nejsou tam ani sliby výkonu. Čili IMHO jsou ti youtubeři dost vedle. Možná jsem úplně mimo já a něco mi teď jako uniká, ale myslím, že spíš jim...

    Pozastavil se mimochodem někdo z těch chytráků na tím tvrzením Nvidie, že Ampere má 1,9× lepší energetickou efektivitu (když je evidentní, že reálně je to tak 1,2× - 1,3×)? Je to úplně stejně zmanipulovaný, jako AMD vymyslelo ten údaj o 2,8× energetický efektivitě u Polarisu, což se mu taky dodnes vytýká.

    To samý zdá se Huang udělal u těch slibů, že chladiče Foudners Edition budou u RTX 3080 až 5× a u RTX 3090 až 10× tišší.
    https://www.techpowerup.com/review/nvidia-geforce-ampere-architecture-board-design-gaming-tech-software/images/rtx-3090-thermal-performance.jpg

    Vypadá to, že to zfalšovali tak, že vzali chladič z Titanu RTX, což je karta s 280W TDP a přetížili ho na 350W, což je TDP RTX 3090. A světe div se, najednou se ventilátory roztočej a asi to hodně řve. No a hlučnost tohohle OC stavu se porovná s hlučností stock RTX 3090, která má výkonnější chladič (350 W), jede na optimálnějších otáčkách a tedy ve srovnání vyjde mnohonásobně tišší. Ale proti stock kartě, tedy tak, jak by se to mělo srovnávat, a co člověk čeká, by to vypadalo úplně jinak.
    Bylo to sice poctivě vysvětlené jen ve slajdech, ale na videu to Huang řekl jako fakt bez hvězdiček, takže ti, co by jenom poslouchali keynote, si odnesou informaci o 10× tišším chladiči. Tady IMHO Nvidia fakt trošku přehnala gumovost termínu "up to". Přitom to ani neměli zapotřebí, ale stejně neodolali a fabulovali.

    Tehdy jsem to nekomentoval, protože hlučnost a teploty karet FE stejně ukážou testy, takže se na to asi přijde. Ale když tady vidím, jak má jako AMD ten marketing hroznej a lživej a Nvidia nic, dobrý, tak jsem si teda nemoh pomoct...
    Podle mě ty firmy dělaj marketing docela podobně (jen na to má asi Nvidia víc peněz, takže má hezčí design stránek, víc profi napsaný ty oslavný textový omáčky a tak a podobný faktory, ale nic, co by mezi nimi vytvářelo zásadní kategoricekj rozdíl). Akorát u AMD to automaticky vadí, protože to vadilo našim dědům a dědům našich dědů.