Hlavní navigace

AMD restrukturalizuje, propouští 10 % zaměstnanců!

4. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ve snaze učinit společnost více konkurenceschopnější a do budoucna umožnit další růst se vedení AMD rozhodlo propustit 10 % svých zaměstnanců. K prvnímu odlivu dojde již v nejbližších týdnech, druhá vlna proběhne v 1. kvartálu roku 2012. Podle propočtů by firma měla takto ušetřit již letos 10 milionů amerických dolarů, v druhém cyklu pak rovnou 118 milionů.

Výdaj na restrukturalizaci pak celkově dosáhne hodnoty 105 milionů dolarů, společnost tedy vynaloží z propustek takřka vše na zlepšení chodu firmy. Originální trvzení toho nejpovolanějšího naleznete níže:

KL24

„Reducing our cost structure and focusing our global workforce on key growth opportunities will strengthen AMD's competitiveness and allow us to aggressively pursue a balanced set of strategic activities designed to accelerate future growth,“ řekl Rory Read, prezident AMD a CEO. „The actions we are taking are designed to improve our ability to consistently address the needs of our global customer base and stake leadership positions in lower power, emerging markets and the cloud.“

Pro připomenutí uvádím nějaké finanční výsledky: AMD mělo v tomto
kvartálu obrat $1,69 miliard, čistý zisk nakonec skoro přesně 100
milionů dolarů. Ve srovnání s Intelem se jedná o řádově menší sumy: Intel měl obrat $14,3 miliard a čistý příjem $3,5 miliardy. S Advanced Micro Devices to věru nevypadá dobře, tržby v dalším kvartálu by měly narůst o pouhá 3 %.

Zdroj: TZ

Byl pro vás článek přínosný?