Hlavní navigace

Názor k článku AMD uvádí 12nm Ryzeny 2000. Lepší IPC a takty s jádry Zen+, vyšší výkon ve hrách od Aznohh - Naopak ten argument je zcela validní a hloupý...

  • 21. 4. 2018 12:51

    Aznohh (neregistrovaný)

    Naopak ten argument je zcela validní a hloupý se může zdát možná tak hlupákovi. Protože můj pohled se dívá na situaci podle toho, jaká je realita a ne podle výsledků benchmarků. Faktem je, že na 1080Ti a Titanovi hraje ve FHD naprosté minimum lidí. A naopak u slabších grafik je limitem grafika a ne CPU, takže opět je výsledek nastejno.

    Výsledky herních benchmarků určitě mají svůj význam, to je jakási ukázka prestiže a Intel je tam stále králem, jak jsem psal výše. (nikdo ani nic jiného nečekal) Ale s reálným použitím to nemá moc společného.

    Ano, herní benchmarky mají jakousi vypovídací hodnotu o tom, jak moc je cpu future-proof. Ale u 4K se s novou generací nerozevře prakticky vůbec nic, protože už teď ve 2K rozlišení není žádný rozdíl, takže to stejné bude na nové generaci karet ve 4k. Jak jsem psal, mně třeba 8700K proti 2700X nepřinese vůbec nic navíc co jsem koukal na testy, protože hraju ve 2k. S 8700K bych se pouze ochudil o multithread výkon, který často využiju při práci. Ale pokud má někdo PC pouze na hry a má nebo plánuje highend kartu, tak Intel je lepší volba. Univerzálnější stroj je pro mě osobně ale momentálně Ryzen, protože za nižší cenu získám cpu i s chladičem na kterém mi hry pojedou v rozlišením ve kterém hraju naprosto stejně jako na 8700K, multithread výkon budu mít vyšší a dále mi zůstane možnost jednoduchého upgradu cpu v budoucnu.