Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Budou nové 7nm Ryzeny mít 12 nebo 16 jader? AMD si prý nechá plnou verzi v záloze. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 5. 4. 2019 13:31

    DoTY

    No, nebudu tady věštit z křišťálové koule, jako někteří, a už vůbec nebudu fanouškovsky plkat o procentech možného nárustu IPC, protože nemám k dispozici žádná fakta. Jediné, co řeknu je, že jsem rád, jak se AMD vývoj CPU daří. Intel bude muset totiž zabrat a znovu se po dekádě letargie vrátit do boje. Z toho budeme těžit nakonec všichni, jak technologicky, tak finančně. "Problém" je ten, že mě současný procesor v ničem absolutně nelimituje a evidentně ještě dlouho nebude (8600K @5Ghz). Software, který použivám, včetně 90 % her, co jsou na trhu, z 10+ jader nic nevytěží. Naopak z frekvence ano. To, co mě limituje, je GPU (pro 4K). Přál bych si, aby stejný úspěch časem slavilo AMD i na tomto poli, protože tam je to (mimo 580ky) fail za failem. Těším se na vydání Ryzenu 3 a neméně na reakci Intelu, snad na 10nm...