Hlavní navigace

Názor k článku Ryzeny 3000 vydány a otestovány. Vyhrálo AMD se 7 nm a Zenem 2, nebo to Intel ustál? od oldass - Chtěl jsem tím jen poukázat na to, že...

  • 9. 7. 2019 7:02

    oldass

    Chtěl jsem tím jen poukázat na to, že ačkoliv je hardwarový výkon 3900X nezpochybnitelný, bez software je často nevyužitelný. Jak vidíš z grafu, bude dost aplikací kde budeš muset vypínat SMT, aby si získal lepší reálný výkon, jinde zase opačně.
    Mnoho software není na takové procesory připraveno, neumí využít jejich potenciál a ta situace se zlepšuje jen velmi zvolna.
    Když jsem si vloni zkoušel v reálných aplikacích Ryzen 2700, byl ve většině případů na úrovni Haswellu a někdy také slabší. Rudí to neradi slyší, ale využít výkon Ryzenů je problém, reálný problém.
    Testeři jak cvičené opice spouští stejné benchmarky místo aby udělali vlastní aplikační testy bližší realitě. Na Guru3D např. testují Magix Vegas, ale ten test neříká vůbec nic o skutečném výkonu CPU, protože neodpovídá realitě práce v takových programech. Jediné co udělali je použití filtrů sharpening a úpravu kontrastu, ale hlavní práce leží v encodingu videa, takže testují výkon encondéru. Pokud s videi začnou více pracovat, použijí klíčování a další pluginy, najednou zjistí že nevytíží ani polovinu jader a výkon hardware zůstane nevyužit.
    Stejná situace nastává i u Adobe produktů Premiere či After Effects. Do dnes např. Warp stabilizátor videa využívá pouze JEDNO jádro CPU!!