Hlavní navigace

Názor k článku Ryzen 3000 asi neporazí Intel v single-threadu ani ve hrách. Jen v MT a spotřebě od tynyt - Jistě, že to je tzv. "menšinový názor", protože...

  • 4. 2. 2019 7:51

    tynyt

    Jistě, že to je tzv. "menšinový názor", protože tu taky existuje jistá, ne malá a ne tichá skupinka, která hlasitě propaguje tu majoritní značku.
    A když pak vidíš, jak si nějaký truhlík kupuje ten "nejlepší Intel" ze spodní části cenového spektra, jehož výkon je v porovnání s AMD konkurencí horší ve všech ohledech, nezbývá, než si poklepat na čelo. O tom, že "valná část her těží z frekvence" - stačí se kouknout do minimálních požadavků soudobých her; vedle i5 je možné vidět staré a nevýkonné Dozery od AMD. Tvé dojmy jsou zřejmě nabyté z testů procesorů, kde soupeří v tahání dat do co nejvýkonnější grafiky, ale standardní konfigurace a realita je jinde. Běžní hráči mají grafiky jako GTX1050Ti, RX570 apod., spousta z nich dokonce RX560 nebo ještě slabší.

    Steam statistiky jsou všechno, jen ne relevantní, to už tady bylo tolikrát, že to nemá smysl dále komentovat. Mně se třeba Steam Survey objevil za těch cca 11 let jednou jedinkrát (a i tehdy jsem jej odmítl).