Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Jaké budou Ryzeny 5000? APU Cezanne prý pořád s GPU Vega, Van Gogh s Navi. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 2. 7. 2020 12:10

    Radek Holeček

    Však píšu, že ta změna L3 cache se projeví pozitivně, a že to bude největší výkonový nárůst. Nic dalšího, co by přineslo nějaký výrazný nárůst výkonu mě nenapadlo a evidentně ani vás.
    Proč do toho taháte Intel, mi asi uniká. Ten snad s tím, jak moc naroste výkon mezi Zen 2 a Zen 3 nemá nic společného.
    O AVX-512 se mluví u Zen 4, takže to asi AMD zase za tak nepodstatné nepovažuje. Ono i v době AVX a následně AVX-256 to vypadalo, že to nepřinese moc užitku, protože to programy nedokázaly využívat. Dneska už si procesor bez AVX ani neškrtne, protože každá náročnější aplikace ho využívá.
    A taky bych byl rád, abyste mě nepasoval na fandu Intelu. Mám jeho akcie, ale do stolního počítače jsem si pořídil Ryzen 3900X.
    S tím, že Zen 3 přinese skok proti Zen 2 souhlasím (a psal jsem to už výše). Jen jsem nesouhlasil s tím, že by ten skok udělalo něco jiného, než ta změna cache. Nic dalšího tam totiž pravděpodobně nebude.