Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku AMD Ryzen 5000 je tu: absolutně nejrychlejší CPU? IPC, modely, parametry, vydání a ceny. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 9. 10. 2020 14:01

    GaGy (neregistrovaný)

    Maršálku že si ňouma a budeš tu šířit bludy už sem si zvykl ,ale že se máš potřebu nadále ponižovat nechápu. Už si jak ten OBR který se zrovna včera slušně ponížil s tím blábolem o IPC zrovna on bych řekl že by tomu měl rozumět.

    Zen 2 má vyšší IPC než CORE architektura !!
    Oba mají 4Ghz ,protože IPC lze s konkurencí změřit jen při stejné frekvenci.
    https://www.youtube.com/watch?v=1L3Hz1d6Y9o

    Čas 6:37 ,dále 6:52 ... Tady to máš jasně v programech. Schválně sem netahal CB R20 který je tam taky a tom zen exceluje.

    Intel je rychlejší ve HRÁCH jen kvůli nižším latencím v přístupu do RAM. cca 50ns vs 70ns (zen2) což se u některých titulů dost projevuje. Tam je největší Bottleck ZEN2 architektury ,někde to zachraňuje "game" cache a jinde bohužel ne.

    Zen3 podle uníků má mít latence kolem 55ns. Stále to kvůli čiplet design bude o něco pomalejší než core tento přístup do ram ,ale díky nerozdělené L3 cache už ten rozdíl nebude tak velký + Zen 3 navyšuje IPC o dalších ~ 19%

    Pokud by v AMD někdo vzal ZEN2 vylepšil přístup do paměti jako bude mít Zen3 , + měl jednu velkou l cache tak už i zen2 by byl rychlejší i ve hrách.