Hlavní navigace

Názor k článku AMD Ryzen 5000 je tu: absolutně nejrychlejší CPU? IPC, modely, parametry, vydání a ceny od S-KERNEL - tyntyn: "vážně uvažuju, že vyměním 3800X za 5800X...

  • 10. 10. 2020 12:09

    S-KERNEL

    tyntyn: "vážně uvažuju, že vyměním 3800X za 5800X "
    No vidis, a o tom to je.
    Kdyz jsi zakupoval Ryzen 7 3800X jsem se te ptal, proc tak sileny procesor na hry, proc nekoupit levnejsi 6 core / 12threads s mensi Watazi, ktery je na herni Engine zcela dostacujici, jako odpoved jsi uvedl, "protoze mi vystaci roky a jak se ti to vyplati a ze bude stale vykony az prijdou i hry co budou vyuzivat 8Core CPUS", no a ted uz chces a planujes kupovat jinej :)

    Co se tyce hracu, u her co nejsou DX12 jsou tyto procesory zcela nedbytecné, ale spis jsem pobaven tou Intel vs AMD valkou "koncovych uzivatelu", asi bych se opakoval kdybych napsal ze jsou i taci, kterym nalepis na smetak nalepku AMD tak se budou dohadovat ze zameta lip.

    Tak jak uz pres 5 let jejich hlasani ze se 16Threads na hry jednoznacne vyplati, protoze se s hrama co podporuji 12Th co nevidet roztrhne pytel.
    Nebo vyskytujici se "ten je lepsi protoze ma skoro 2x vetsi cache", pritom bych se i vsadil, ze ani polovina lidi nevi jak funguje k cemu doopravdy slouzi.
    Ve finale okolo a kolem, kdyz user zakoupi CPU podle parametru a potreby, vyjde ho to v podstate levnejsi.
    Driv se upgradovalo kvuli nedostatku vykonu, dnes platis jen za komercialni pindy a vysledku syntetickcyh testu.

    Takze urcite ten 5800X potrebujes ? Spis te jen laka co :)
    PS: Jsem rad ze jsem te videl, v podstate jsem te chtel jen na Mikulovsko pozdravit, papirovych dikuzi se moc neucastim, zdar a drz sa !