Hlavní navigace

Názor k článku Ryzen 7000 a 8000: Granite Ridge, big.LITTLE čipy Strix Point mají jádra Zen 5 a „Zen 4D“ od tynyt - Vidíš to moc jednorozměrně, a tím naprosto zkresleně.V...

  • 30. 5. 2021 20:09

    tynyt

    Vidíš to moc jednorozměrně, a tím naprosto zkresleně.
    V první řadě: AMD prodávalo továrny v okamžiku, kdy pro ně nemělo prakticky žádné využití (kdo si pamatuje, jak následně licitovali o snížení kvót?) a v okamžiku, kdy mělo samo hluboko do žlabu, natož aby ještě lilo těžké prachy do vývoje 7nm výroby.
    V druhé řadě: prodej nastal v okamžiku, kdy za ty továrny ještě něco rozumného utržili
    A ještě jedna retrospektiva: GloFo (už ve vlastnictví Mubadaly) se prsilo, že 7nm "určitě bude," aby se následně ukázalo, že to byl naprosto planý slib. Skončilo to naprostou blamáží.

    Takže vzato kolem a kolem, prodej továren byl správný krok ve správný čas, stejně jako prodej mobilní divize ATi, protože se ukazuje, že AMD umí Qualcommu (Ardeno) bez potíží konkurovat. Je to totiž jeden ze zásadních kroků krizového managementu, odstřihnout (a nejlépe prodat) všechny neklíčové části byznysu. Kdyby to totiž neudělali, tak už tu taky AMD nemuselo být, nebo by bylo součástí Samsungu, nebo jiné firmy.