Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku AMD Ryzen 7000 oficiálně: čtyři modely, takt až 5,7 (nebo 5,85?) GHz. Ceny lepší, než se čekalo. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 1. 9. 2022 18:09

    Jan Olšan

    @tralalák
    Paradigma zabírá :)

    Ono u toho Alder Lake pro desktop, kde byly malé jádra : velké jádra 1:1 (a ještě víc u těch modelů jako i7, kde bylo malých pár), ještě big.little nemělo takový potenciál, ale tady na Raptorovi, když je jich víc, tak teprve bude moct ukázat, co to dovede.
    Myslím, že jsou to už někde říkal (doufám), ale big.LITTLE určitě není fail, vždyť už u Alder Lake to Intelu umožnilo stáhnout dlouholetý náskok AMD multithreadu a potenciálně jim to umožňuje je předběhnout (pokud AMD nepřidá víc velkých jader, ale v téhle generaci to asi nebude).

    Ta matematika, že výměnou za jedno velké jádro čip dostane čtyři malá jádra, která mají pak ve výsledku výkon jako dvě velká s HT, holt funguje.

    Bude zajímavé to vidět porovnané na stejných spotřebách, i když teda bych to hlavně rád viděl oboje na *rozumných* spotřebách :) Tak 150W, maximálně těm 32vláknům povolit víc...