Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Ryzen 7000 „Raphael“ na bázi Zenu 4 bude mít maximálně 16 jader, ale až 170W TDP. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 15. 7. 2021 10:10

    gogo1963 (neregistrovaný)

    stačí se podívat na termokameru ohřátého čipletu, resp. jakéhokoliv čipu ... neexistuje nic jako víc, nebo méně rozžhavená část ... čiplet se rozpálí na "provozní" teplotu v řádu jednotek sekund, žádný odvod z víc rozpálené části se nekoná ... takové ty teorie, jak by co mohlo, kdyby ... jsou opravdu jen teorie nemající s realitou nic společné ... vždycky méně teplá část odebere teplo víc teplé části a chladí se společně ... že nějaké čidlo mezi jádry ukazuje mnohem vyšší teplotu, než čidlo třeba u chache, v důsledku neznamená vůbec nic, rozhodující je povrch křemíku, který je v kontaktu s rozvaděčem ... rozdíly v barvě teploty termokamery jsou jen v důsledku lepšího-horšího kontaktu rozvaděče ... https://www.igorslab.de/en/cpu-heatspreader-in-detail-investigation-measures-now-at-amd-and-intel-rethink-basics/3/