Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Ryzen 7000 „Raphael“ na bázi Zenu 4 bude mít maximálně 16 jader, ale až 170W TDP. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 15. 7. 2021 16:50

    gogo1963 (neregistrovaný)

    příteli, s tebou je to marný, prostě nemáš pravdu, to je vše ... nedávno dedek hřib psal něco o tom, jak to byl geniální tah od amd, když mezi žhavá jádra na čipletu umístili cache L3 myslím ... neozval se nikdo, najednou je to nesmysl a lepší pro chlazení by bylo, kdyby tam ta cache nebyla ... ako by som ti to ... o tom kreslení som písal iba preto, aby si Lazar uvedomil, že pri rovnakom počte tranzistorov, pri nulovom vylepšení čipu tá horúca časť na novom procese bude mať pár milimetrov štvorcových. Určite nie väčšiu, určite menšiu približne o necelú polovicu a pri rovnakom príkone to bude problém uchladiť, takže takto ten čiplet pravdepodobne vypadať nebude ... prečo sa intel chladí lepšie i pri vyššej spotrebe?