Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Ryzen 7000 „Raphael“ na bázi Zenu 4 bude mít maximálně 16 jader, ale až 170W TDP. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 16. 7. 2021 18:37

    gogo1963 (neregistrovaný)

    jasně, všechny testy jsou zbytečné, zpochybnit lze cokoliv ... taky "iridiovou" pájku 150 W.m-1.K-1 ... s iridiem by to asi nešlo, s indiem ano ... čistě hypoteticky, kdyby jsme připustili, že máš pravdu úplně ve všem, jako že nemáš skoro v ničem, jak by probíhalo chlazení takového čipletu? Část jader se rozpálí, rozvaděč odvádí a rozvádí teplo, co ta chladnější část? Psal jsi něco o 20°C, to by na IR dělalo cca 50 odstínů oranžové (s nadsázkou), určitě by byl ten rozdíl teplot vidět ... tak budeme dělat, že vidět není, stane se co? Ta o údajně 20°C chladnější část se v řádu sekund ohřeje když ne die->die, pak určitě rozvaděč->die ... pak by to chlazení bylo malinko kontraproduktivní, místo chlazení by i ohřívalo ... možná to tak funguje i v reálu, pak ale veškerá teorie o větších-menších částech čipletu a jeho chlazení je o ničem ...