Hlavní navigace

AMD Vision: nyní o 100 % blýskavější

14. 4. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vítejte u dalšího dílu volného pokračování seriálu „…a je to!“, jehož protagonisté Pat a Mat přesídlili do marketingového oddělení AMD. Už nějakou dobu je veřejným tajemstvím, že AMD hodlá s nástupem nové generace procesorů (jádro Llano s integrovaným GPU) rozprášit zavedené názvy procesorů a nahradit je jedinou značkou Vision. Týdny před oficiálním vydáním AMD ladí formu, na veřejnost unikly faceliftovaná loga a samolepky, kterými budou polepeny notebooky s procesory Fusion.

Štítek Vision dostal jiné písmo a hlavně jiné pozadí – to je nově zbarveno do jasnějšího odstínu červené a až bude natisknuto na samolepkách či krabicích, bude mít holografický efekt a zkrátka bude velice dobře vidět. Že by se tak AMD snažilo přitáhnout pozornost zákazníků? Nebylo by to ale AMD, aby původně maximálně zjednodušené schéma Vision, Vision Premium a Vision Ultimate něčím nezamotalo (jak glosuje diskutér na serveru X-bit labs: Vision + Fusion = Confusion):

Součástí štítku totiž může být také označení procesoru – sice už ne Athlon či Phenom, ale kódy jako FX, E2 nebo A6, které mylně evokují počet jader procesoru. Na počítačích, kde bude integrované grafické jádro v procesoru zapojeno do CrossFire se samostatným Radeonem, bude zákazníka vábit také samolepka „AMD Radeon Dual Graphics“, samozřejmě s patřičně zvýrazněným slůvkem „dual“.

V záloze má AMD ještě štítek upozorňující na přítomnost čtyřjádrového procesoru a štítek, který se nemůže rozhodnout, jsou-li důležitější čtyři jádra nebo dva grafické akcelerátory.

KL24

Účelem přechodu ke značce Vision mělo být mimo jiné snížení počtu samolepek, které přikrášlují/hyzdí (nehodící se škrtněte) každý notebook. Na to se ale asi někdy během vývoje zapomnělo.

Zdroj: X-bit labs

Byl pro vás článek přínosný?