Hlavní navigace

AMD vydalo první ovladač ke grafickým kartám Radeon, jenž oficiálně podporuje Creators Update

14. 4. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vzhledem k tomu, že nedávno Microsoft dokončil a vydal novou hlavní verzi Windows 10, se určitě někteří budete pátrat po aktuálních ovladačích. AMD v úterý vydalo nový ovladač ke svým grafickým kartám. Crimson ReLive Edition 17.4.2 je běžně nabízen na webu AMD, reálně je to ale učesanější betaverze. AMD to tak v posledních měsících dělá, že betaverzemi pravidelně prokládá vydání ovladačů s certifikací WHQL. Betaverze certifikaci nemají.

KL24

Poslední ovladač s uvedenou certifikací se skrývá v balíčku Crimson ReLive Edition 17.2.1. Výše zmíněná verze 17.4.2 je každopádně první, která oficiálně podporuje Windows 10 Creators Update. Pokud chcete, verzi pro svůj operační systém hledejte na webu support.amd.com.

Známé chyby tohoto vydání se týkají z velké části funkce Radeon ReLive. Při hraní Counter-Strike Global Offensive či World of Warcraft můžete zaznamenat blikání obrazu či snížený výkon, ale jen při prvním spuštění po instalaci, pakliže máte aktivní AMD FreeSync. Řešením je aplikaci vypnout a zapnout, případně se přepnout jinam pomocí zkratky Alt+Tab. Kompletní popis problémů a oprav chyb naleznete v poznámkách k vydání.

Byl pro vás článek přínosný?